TOP 5 VISSOORTEN

Zeebaars en Dorade

Waar komen de Zeebaars en Dorade vandaan

Zeebaars en dorade zijn voor meer dan 95%  afkomstig uit kweek. Turkije en Griekenland zijn marktleiders in de kweekcapaciteit. Ondanks dat Griekenland origineel begonnen is met het kweken van zeebaars en dorade, zijn de Turkse kwekers qua capaciteit de Griekse kwekers voorbij gegroeid. Grotere maten zeebaars worden grotendeels in Spanje en op de Canarische eilanden gekweekt. Vanuit de Europese markt is er een grote vraag naar kweek zeebaars en dorade.

Soorten zeebaars en dorade

Zeebaars en dorade zijn zowel gekweekt als wild te krijgen. De hoeveelheden wild lijken schaars te zijn, waarvan voor de dorade geldt dat dat echt minimaal is. Ook is er voor de wilde zeebaars een vangstbeschermingsprogramma actueel om overbevissing tegen te gaan. Kweek zeebaars en dorade zijn daarentegen het hele jaar beschikbaar. Wekelijks komen er 3 leveringen van binnen, direct en verpakt vanaf de kwekerij naar Dayseaday. Om de duurzaamheid te waarborgen werken we samen met ASC gecertificeerde kwekerijen

Bereiding & gastronomie

De Zeebaars en Dorade zijn inmiddels niet weg te denken van de menukaarten van vele restaurants, maar ook niet uit de productschappen van de meeste supermarkten. Veelal wordt het als filet aangeboden, maar ook de hele zeebaars en dorade zijn een veelgevraagd product. Zowel heel als gefileerd is het een makkelijk te bereiden vis. Voornamelijk wordt deze vis gegrild geserveerd.

Zeebaars en dorade bevatten veel voedingsstoffen en zijn rijk in vitamines. Zo bevatten ze vitamine A, B6 en B12 plus phosphorus, potassium, calcium, magnesium, zinc en selenium. Voor productspecificaties en het bestellen van zeebaars en dorade kunt u bij de diepvries- en versafdeling terecht.