TOP 5 VISSOORTEN

BLACK TIGER GARNALEN

Waar komen de black tiger garnalen vandaan

De black tiger garnaal komt in grote aantallen wereldwijd voor. Zowel wild gevangen als gekweekt. De meest voorkomende soort in Europa is de gekweekte soort. De black tiger garnaal komt uit een enorm distributiegebied. Van oost en zuidoost-Afrika via de Rode Zee en de Arabische golf, rond het Indiase subcontinent en via de Maleisische archipel tot het noorden van Australië en de Filipijnen. Het merendeel van de in Europa verkochte black tiger garnalen komt uit de regio van het Indiase subcontinent.

Soorten black tiger garnalen

De black tiger garnaal is een tienpotigensoort uit de familie van de Penaeidea. Er zijn vele soorten, maar de Penaeus monodon is commercieel gezien verreweg de meest interessante. Met een exporthoeveelheid van bijna 1.000.000 ton is de black tiger garnaal de op één na meest geëxporteerde soort. Alleen de Litopenaeus Vannamei soort wordt meer geëxporteerd.

Bereiding & gastronomie

De black tiger garnaal is inmiddels niet weg te denken van de menukaarten van vele restaurants, maar ook niet uit de productschappen van de meeste supermarkten. Van salades tot soepen, van wokmaaltijden tot hele gegrilde gamba’s, de opties voor bereiding lijken eindeloos. Bij Dayseaday hebben we de black tiger garnaal beschikbaar in 4 categorieën namelijk; gekookt gepeld, rauw gepeld, rauw zonder kop en rauw met kop. Voor vragen over deze garnaal staan onze verkopers u graag te woord.