Onze top 5 VISSOORTEN

Zalm

Waar komt de zalm oorspronkelijk vandaan

Atlantische Zalm: Verantwoorde kweek, direct uit de koude wateren van de Noorse fjorden.
Waar zalm vroeger een minder bekende soort was, heeft het zich geprofileerd tot een bekende vis. Met name de stabiele beschikbaarheid, stabiele kwaliteit, verantwoorde kweek en superieure smaak maken deze vis tot een culinair hoogstandje.

Loop een sushi-restaurant in de wereld binnen en gegarandeerd is zalm op het menu te vinden. Ontbijt in een hotel? Gerookte zalm is er te vinden! Supermarkt om de hoek? Zalm is er te vinden! De brede toepassingen bij deze soort maken het een zeer geschikt onderdeel van de menukaarten. Gebakken, gebraden, gerookt, of rauw, het kan allemaal!

Er zijn twee genetisch verschillende geslachten zalm: de Atlantische zalm en de Pacifische zalm. Zij komen alleen voor in de koude oceanen op het Noordelijk halfrond. De meest voorkomende soort is de Atlantische zalm, die wereldwijd bekend staat om zijn voortreffelijke kwaliteit.

De Noorse kustlijn, die tot ver in het noordpoolgebied reikt, biedt ideale omstandigheden voor een vis die goed gedijt in koude wateren. Hier kan de zalm in zijn natuurlijke omgeving leven. Hierbij zijn duurzaamheid, verantwoordelijkheid voor mens en natuur, kernbegrippen.

Productie

Gezien de snel stijgende vraag, optimaliseren wij continu onze productie en productie faciliteiten. Dit heeft er zelfs toe geleid dat we inmiddels een nieuwe fabriek in aanbouw hebben. Hierin wordt op korte termijn alle nog te behalen optimalisatie rondom de zalmproductie verwezenlijkt. Conform de strengste voedselveiligheidseisen. Met gepassioneerde werknemers, dagelijks het beste uit dit mooie product halen.

Met de nieuwe machinerie kan aan alle wensen van de klant voldaan worden. Heel, gefileerd, geportioneerd, onthuid, gevacumeerd, vers of gevroren, het kan allemaal.

Omdat kwaliteit op de eerste plaats staat, is gekozen voor de nieuwste zalmfileermachine op de markt: BAADER 581-PRO. Door de nieuwste technologie is deze machine uiterst geschikt om een hoogwaardige kwaliteit te waarborgen.

Bereiding & gastronomie

Noorse zalm is bijzonder rijk aan eiwitten, vitamine A, D en B12, antioxidanten en omega-3 vetzuren. Zalm is een zeer veelzijdige vis en kan zowel in koude als warme gerechten worden gegeten. Rauw, gebakken, gekookt, gebakken of gerookt. Zelfs gemarineerd op de grill is het een echte topper. Het past ook bij smaken en specerijen uit alle windstreken en zalm is een steringrediënt geworden voor top sushi-chefs over de hele wereld.