Historie

onze HISTORIE

Sinds meer dan dertig jaar zijn wij met Dayseaday Group een toonaangevende handelspartner in verse en diepgevroren visproducten. Vanaf de oprichting in 1986 is ons bedrijf hard gegroeid van vijf naar honderdtwintig personeelsleden. Zowel door autonome groei als door overnames in binnen- en buitenland.

Ons bedrijf beschikt over prachtige moderne faciliteiten voor verwerking en opslag van visproducten. Wij zijn gevestigd in Urk. Dit dorp is het viscentrum van Europa met verreweg de grootste vissersvloot en visverwerkende industrie van Nederland.

1987 - Het ontstaan
In 1987 begonnen de drie broers Jelle, Henk en Paulus de VOF Gebroeders van Veen op Stortemelk 4D te Urk. Het bedrijf telde vijf medewerkers en fungeerde als fileerbedrijf voor derden. Toen de handel uitgebreid werd naar België maakte het bedrijf een enorme groeispurt mee.
1990 - Inschot
Dayseaday begon te groeien. In 1990 verhuisde het bedrijf naar Inschot 7, wat na vijf jaar ook te klein bleek.
1992 - Ontstaan van bedrijfsnaam
In 1992 namen Henk en Jelle een bestaande BV over uit Harlingen en sindsdien heet het bedrijf Dayseaday. De naam verwees ooit naar een bloem, maar nu staat het voor 'dagelijkse verse vis uit de zee'
1995 - Schulpengat
Zo bleef Dayseaday ontwikkelen, groeien en bouwen. In 1995 vond de bouw plaats van het Schulpengat. In drie fases kwam het tot een totaal oppervlakte van 2000m2.
2012 - Roemenië
Dayseaday breidde ook uit naar het buitenland. In 2012 werd het bedrijf Oceanis Seafood uit Roemenië overgenomen. Jelle: ‘We hebben daar een hele goeie manager, een jonge Roemeen die zijn talen spreekt.'
2015 - Bonesca
Begin 2015 werd Bonesca Import en Export overgenomen en aangesloten bij de Dayseaday Group.
2016 - Nieuwe pand
De uitbreidingen gingen verder en op 17 december 2016 werd het lintje doorgeknipt van het nieuwe pand. Zo komt Dayseaday aan een opslagcapaciteit van totaal 9600 pallets.
2017 - Muijs Seafood
In een reactie op de overname zegt Jelle van Veen: “De zeevisgroothandel is voor ons een interessant bedrijf vanwege de positie als leverancier in de klein- en ambulante handel.”
2018 - Gebr. Post > Marinus
Met de merknaam Marinus Enterprises is Gebr. Post met tong, schol en tarbot een sterke speler op de Amerikaanse diepvriesmarkt. Door de overname zou Dayseaday een ingang kunnen krijgen op de Amerikaanse handelsmarkt.
2021 - Dayseaday Productie
Per 01-01-2021 is Dayseaday Productie B.V. de nieuwe poot van de Dayseaday Group. Door de overname van een bedrijfspand aan de Vliestroom op Urk hebben we mogelijkheid om hier een moderne zalmverwerkingsfabriek van te maken.